Zwemmend Redden

Onze leden kunnen vanaf de leeftijd van 6 jaar worden opgeleid tot zwemmend redder. Onze jeugdleden tot en met 11 jaar leren spelenderwijs om te gaan met een ‘nep’-drenkeling. Zij leren grepen om zich los te maken van een drenkeling en andere grepen om een drenkeling naar de kant te brengen. Ook leren zij hoe ze vanaf de kant iemand kunnen redden met speciaal gemaakte reddingsmiddelen. Daarnaast is er ook nog plaats voor het aanleren van een stukje zelfredding.

Bij LifeSaver 1 t/m 3 krijgen onze leden bij de opleiding ook een stuk theorie over het zwemmend redden. Zij leren, naast de dingen die onze jeugdleden ook leren, ook hoe zij moeten alarmeren en hoe zij de leiding moeten nemen bij een redding. Deze leden worden met deze diploma’s bekwame redders.

Onze cursussen zwemmend redden worden afgesloten met een officieel examen. Deze examens worden afgenomen aan de hand van exameneisen die zijn ontwikkeld door onze landelijke bond. Dit betekent dat bij elke reddingsbrigade in het land u dezelfde dingen leert.

Onze vereniging kent ook nog een viertal eigen jeugdbrevetten. In deze cursussen wordt overlevingszwemmen gecombineerd met zwemmend redden