Word vrijwilliger

Hartelijk dank voor jouw interesse in de Amsterdamse Reddingsbrigade!
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor ons bewakingsteam, instructeurs , bestuurs- en kaderleden! Reden hiervoor is, dat onze huidige bewakingsgroep te klein is en we steeds meer aanvragen krijgen voor het preventieve toezicht tijdens kleine én grote evenementen op en rond het water. Met het oog op de toekomst moeten we dus onze bewakingsgroep flink vergroten.
Daarnaast zijn wij ook vaak zoekende naar Zweminstructeurs zowel elementair als zwemmend redden, bestuursleden of commissieleden.

Hoe wordt men vrijwilliger bij de reddingsbrigade?

In eerste instantie zal een nieuwe vrijwilliger voor het bewakingsteam opgeleid worden in het zwembad, zodat een zwemmend redden diploma (Lifesaver 1,2 en 3) behaald wordt. Ook zal een EHBO-cursus gevolgd moeten worden indien die nog niet in bezit is.. Ook starten we in het vroege voorjaar met een vaaropleiding. Al deze cursussen samen maken dat de vrijwilliger in het nieuwe jaar mee kan met één van onze boten tijdens diverse evenementen om ervaring op te doen en hierbij kan doorgroeien naar Zelfstandig Opstapper of Schipper.

Waar worden de opleidingen gegeven ?

  • Het zwemmen doen wij op donderdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur in het Noorderparkbad in Amsterdam-Noord of op zaterdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur in het Sloterparkbad in Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer.
  • De EHBO-opleiding (Oranje Kruis) wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in ons onderkomen aan de Voorburgstraat 248 in Amsterdam Nieuw-West. De herhalingslessen EHBO worden gegeven op zondagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Dit betreft enkele praktijkochtenden per jaar.
  • De cursus Waterhulpverlening zal ook op zondag worden gegeven, maar niet tegelijkertijd met de EHBO-herhalingslessen. Theorielessen worden gegeven van 10.00 uur tot 12.00 uur. Enkele dagen per jaar worden er praktijkdagen georganiseerd en dan duurt de cursusdag langer.

Welke eisen stellen wij aan een vrijwilliger/lid?

In principe stellen wij geen hoge eisen. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht afkomst, leeftijd, geaardheid, e.d. Wij proberen iedereen te laten doen waar hij/zij goed in is. De ene vrijwilliger doet bijvoorbeeld alleen EHBO-evenementen, een andere geeft alleen les in het zwembad, maar wij hebben ook leden die van alles willen en kunnen doen. Iedereen die een bijdrage kan of wil leveren is welkom bij de Amsterdamse Reddingsbrigade.

Zijn er kosten aan de Amsterdamse Reddingsbrigade?

Ja, doordat wij geen subsidies krijgen en een onafhankelijke vereniging zijn kost de reddingsbrigade wel geld. gelukkig kunnen wij de kosten laag houden. De kosten die de Amsterdamse Reddingsbrigade hanteerd zijn:

Contributie: € 37,50 per jaar

Zwemgeld: € 20,- per maand ( €200,- per jaar) wordt maandelijks geïncasseerd. wij zwemmen niet in juli en augustus ivm de vakantie. de rest van het jaar zwemmen wij gewoon. Mocht je al een zwemmend redden diploma hebben hoef je de zwemopleiding in principe niet te volgen.

EHBO cursus: € 150,- voor de gehele cursus

EHBO herhalingslessen : € 15,- per jaar per lid.

Als  je al in bezit bent van lifeguard diploma en ehbo betaald u uiteraard alleen de contributie.

Wij zijn nog bezig om via de gemeente subsidies te krijgen voor de opleidingen. Tot die tijd moeten we alles zelf bekostigen als lid zijnde. Doordat de cursussen door eigen instructeurs (ook vrijwilligers) worden gegeven kunnen wij de kosten laag houden.

Wordt vrijwilliger aan de wal!

Wil of kan je geen actief lifeguard worden, overweeg dan eens om je aan de wal in te zetten voor de Amsterdamse Reddingsbrigade. We zijn namelijk ook altijd op zoek naar bestuursleden of commissieleden. Zo zoeken we momenteel nog een penningmeester, webbouwer en fondsenwerver. Maatschappelijk relevant inzetten in je eigen tijd, iets voor jou? Vul je gegevens in onderaan deze pagina en we nemen contact met je op!

Informatie bijeenkomst

Op dit moment hebben wij nog geen informatie bijeenkomst gepland staan. Zou ik u mogen uitnodigen om eens in het zwembad langs te komen? Dan kunnen we kennis maken en kunnen we je vertellen over het hoe en wat binnen de Amsterdamse Reddingsbrigade. Uiteraard kan je ook gelijk een proefles meedoen.

Natuurlijk kan je ook ons werk bekijken en liken op onze facebookpagina : www.facebook.com/amsterdamse.reddingsbrigade  ,ook zijn wij actief op Twitter (@rbamsterdam) en Instagram  en sinds kort ook op youtube!

Wordt jij onze nieuwe vrijwilliger??