Word lifeguard

WIJ ZOEKEN JOU!!

Drink een kop koffie met een lifeguard of train mee in het zwembad!

Voor het seizoen 2024 zoeken wij vrijwillige lifeguards voor op het strand IJburg en voor het preventieve toezicht bij evenementen. De Amsterdamse Reddingsbrigade het preventieve toezicht op het strand IJburg en bij evenementen op en rond het water in Amsterdam zoals triatlons, zwemwedstrijden, koningsdag, Pride Amsterdam, sinterklaasintocht en veel meer. ! Hiervoor zoeken wij nieuwe enthousiaste lifeguards!

** Ben je minimaal 16 jaar en houd je van strand en water?

** ben je flexibel, stressbestendig en sportief?

** Ben je een echte teamplayer?

** Ben je bereid om diverse opleidingen te volgen?

Dan zoeken wij jou!!

Wij bieden:

** Werken op het strand met een fantastisch team!

** Gratis opleidingen en erkende diploma’s!

** Onderdeel van een leuke en actieve vereniging! 

** Staat goed op je cv !

Werken als lifeguard is een unieke ervaring. Zand tussen je tenen, de wind door je haren en het water in je gezicht. Middenin deze natuurlijke omgeving ben jij alert op risicovolle situaties die kunnen ontstaan. Je speelt een onmisbare rol in de veiligheid op het strand en in het water. Je helpt mensen voordat zij in gevaar komen, maar ook als de nood aan de man ben jij de rots in de branding.

Het is goed om te weten dat de Amsterdamse Reddingsbrigade (ARB) een vereniging is, waarbij iedereen op vrijwillige basis wordt ingezet. De ARB werkt nauw samen met de gemeente en de Veiligheidsregio. De werkwijze van de ARB- lifeguards en de internationale opleidingen die zij volgen, vormen de basis van de hoogwaardige strandbewaking waar jij deel van gaat uitmaken.

 Het is mogelijk om op 2 manieren lifeguard te worden:

Doorstromen vanuit het zwembad
Je kan van jongs af aan diploma’s in het zwemmend redden halen. De ARB biedt voor kinderen zwemlessen aan in het Sloterparkbad en Noorderparkbad in Amsterdam. Het begint met watergewenning, zodat daarna kan worden gestart met het Zwem ABC. Aansluitend kunnen kinderen het lesprogramma van de junior zwemmend redder, zwemmend redder en lifesavers volgen, Vanaf 15 jaar volgt de opleiding tot junior Lifeguard en mogen ze op het strand aan de slag. Vanaf 16 jaar kunnen zij vervolgens ook de lifeguardopleiding doen.

Volwassen met/zonder reddingdiploma’s
Ook als je niet al je hele leven op zwemmend redden zit, kun je lifeguard worden. Het is uiteraard wel belangrijk dat je al goed kunt zwemmen. Met goed zwemmen bedoelen we dat je 400 meter achter elkaar kunt zwemmen binnen 8 minuten. Wanneer je je aanmeldt om lifeguard te worden, zullen we je uitnodigen voor een kennismakings-/selectieafspraak. We kijken dan naar je zwemvermogen en we hebben een introductiegesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Hierna beslissen we samen of en wanneer je met de basisopleiding start. De zwemtrainingen vinden plaats op donderdagavond van 18.00-19.00uur in het Noorderparkbad of op zaterdagavond van 18.00-19.00uur in het Sloterparkbad.

Heb je interesse? Meld je dan snel aan via info@amsterdamsereddingsbrigade.nl